گفت و گو داشتن با افراد مختلف، بهترین راه برای ارتباط برقرار کردن با افراد است و به همین دلیل باید بتوانیم بر گفت و گو مسلط باشیم.سکوت کردن بسیار خوب است ولی گاهی اوقات سَم گفت و گو حساب می شود.حرف زدن به موقع می تواند در یک گپ و گفت بسیار مهم باشد و راهی برای پیشبرد و سوخت رساندنِ به گفت و گو.اما از طرفی بسیاری از مواقع ما درست نمی دانیم که چه باید بگوییم و چه کارهایی را انجام بدهیم تا ضمن رعایت ادب و نزاکت در گفت و گو، بتوانیم آنرا جلو ببریم.
در این مقاله 50 توصیه کارآمد برای سوخت رسانی به گفت و گو و این که از « چه بگویم ها » رها شویم، گفتیم و توضیح می دهیم که چطور می توانید در گفت و گو به مهارت برسید و برای حرف زدنِ خود، موضوعاتی داشته باشید.
1. اول شما سلام بدهید.همیشه شروع کننده باشید و این کار را تمرین کنید تا برای شما عادت شود.
2. خود را به دیگران معرفی کنید.
3. ریسک پذیر باشید و به استقبال موفقیت بروید.نترسید، گفت و گو را شروع کنید.
4. حس شوخ طبعی خود را به کار بیندازید.
5. راههای مختلف آغاز به گفت و گو را به کار بگیرید.
6. کمی به خود فشار بیاورید تا اسم دیگران را به خاطر بسپرید.این کار روی افراد، تاثیر بسیار زیادی می گذارد.
7. اگر اسم کسی را فراموش کرده اید، از خودش بپرسید.
8. برای خبر گرفتن از مسائل دیگران، از خود علاقه صمیمانه و کنجکاوی نشان دهید.
9. دیگران را از رویدادهای مهم زندگی تان باخبر کنید. منتظر نمانید تا آنها خودشان از شما بپرسند.البته بیش از اندازه از خودتان نگویید که باعث می شود از شما بیزار شوند.
10. برای این که به دیگران نشان دهید که به حرفهایشان گوش می دهید، حرف های آنها را به روش خودتان بازگویی کنید.
11. در میان جمع، از مسائل و رویدادهای زندگی خود با اشتیاق و حرارت حرف بزنید.سعی کنید با اشتیاق بودن را در خود نهادینه کنید و انگیزه با دیگران حرف بزنید.
12. برای دیدن آدمهای جدید و آشنا شدن با آنها در هر جا که هستید، همه تلاش خود را بکنید.یادتان باشد دوستان قدیمی و الانِ شما، روزی افرادی غریبه بوده اند.
13. بپذیرید که افراد حق دارند که عقاید و باورهای شخصی خود را داشته باشند.به اعقادشان احترام بگذارید، نمی شود که همه با شما هم عقیده باشند و مثلِ شما فکر کنند، تفاوت ها را پذیرا باشید.
14. وقتی که با دیگران مشغول گپ و گفت هستید، وجود فطری و درونی خود را آزاد بگذارید.بگذارید درونِ تان صحبت کند، گاهی موضوعاتی به انسان در هنگام حرف زدن الهام می شود که همان چیزی است که گفت و گو را زیبا تر خواهد کرد.با کمی بررسی اگر درونِ تان چیزی به شما گفت، آنرا برای دیگران بازگو کنید.
15. این توان را پیدا کنید که در چند جمله ی کوتاه، به دیگران توضیح دهید که کارتان چیست.جملاتی را آماده کنید که خیلی کوتاه معرفِ شما باشند و آنها را حفظ کنید تا در مواقعی که نیاز شد، خودتان را به سرعت معرفی کنید.
16. اگر احتمال می دهید که کسی نام شما را فراموش کرده باشد، خود را دوباره به او معرفی کنید.گاهی شاید پیش می آید که طرفِ مقابل،اسم شما را فراموش می کند و به شما می گوید آقاااای …. و منتظر است شما اسم تان را بگویید. شما باید به سرعت در چنین مواقعی به کمک شخص بروید و اسمِ تان را سریع بگویید.
17. این آمادگی را داشته باشید که درباره ی کار خود موضوعی جالب یا بحث برانگیز برای گفت و گو مطرح کنید.اطلاعاتِ خوبی را در موردِ حوزه کاری خودتان داشته باشید که گاهی اوقات درباره آنها برای دیگران بتوانید حرف بزنید.
18. آگاه باشید که زبان بدنتان گویای حالات باز است یا بسته؟(زبان بدن به توضیحات بسیار نیاز است تا به صورت کامل یاد گرفته شود اما حالت زبانِ باز می شود مجموعه حالاتی که شما را فردی باز و پذیرا نشان دهد و حالات بسته برعکس، مجموعه حالاتی است که شما را بسته نشان می دهد.یعنی برای مثال، فردی که گوشه ای ایستاده و وقتی شما را می بیند، لبخند میزند، زبانِ بدنش باز است و این فرد خود را فردی پذیرا نشان می دهد و برعکس فردی که با اخم گوشه ای ایستاده، حالتِ بسته ای دارد.)
19. لبخند بزنید، تماس چشمی برقرار کنید، دست بدهید، و به دنبال افراد مناسب باشید.
20. با افرادی که مرتباً آنها را می بینید، سلام و احوالپرسی کنید و از موضوعاتی که می دانید که درگیرش هستند و دوست دارند در موردش حرف بزنند،سوال کنید.این موضوع باعث میشود احساس کنند برای شما مهم هستند و شما به آنها علاقه مند هستید و در روابطِ تان بسیار تاثیرِ مثبت خواهد گذاشت.
21. به دنبال یافتن علایق، هدفها، و تجربه های مشترکِ تان با دیگران باشید.هرچه بیشتر در مورد مواردی که با دیگران در آنها مشترک هستید، گفت و گو داشته باشید، در روابط و گفت و گو هایتان موفق تر خواهید بود.برای مثال برای شخصی که به ورزش علاقه ندارد، از المپیک حرف نزنید!
22. اگر از دستِ تان برمی آید، سعی کنید که به دیگران کمک کنید.گاهی دیگران فقط از شما می خواهند که به حرف هایشان گوش کنید و این برایشان کمکِ بسیار بزرگی محسوب می شود و یا گاهی اوقات شما می توانید با حرف زدن با شخصی، کمک زیادی به او کرده باشید.
23. بگذارید دیگران تخصص خود را به نمایش بگذارند و از قابلیت هایی که دارند، برایتان حرف بزنند.این کار هم به گفت و گو سوخت می رساند و هم چیزهای زیادی از دیگران و تخصص هایشان یاد می گیرید.
24. از پاسخ دادن به سؤالاتی که درباره دین و مناسکِ تان می شود، استقبال کنید.گاهی اوقات چنین بحث ها و حرف هایی در مورد دین و آیینِ تان می تواند موضوعاتِ بسیار جالب و حتی آموزنده برای گفت و گو باشد.
25. در برابر آن چه دیگران به آن علاقه نشان می دهند، از خود اشتیاق نشان دهید و در موردِ آنها نظراتِ مثبت بدهید و برایشان توضیح دهید که به این دلایل با آنها موافق هستید و سلیقه شان را تحسین می کنید.
26. مراقب باشید که بین حرف های دیگران حرف نزنید، چون هم بی احترامی محسوب می شود و هم گفت و گو را تباه می کند و گوینده را از ادامه دادن به گفت و گو با شما، سرد می کند.
27. این توانایی را داشته باشید که درباره موضوعات و مسائل متنوعی صحبت کنید.باید ذهنِ تان را باز کنید و با نگرشی باز به موضوعات نگاه کنید.این کار را به کمکِ تمرین و خواندن کتاب می توانید انجام دهید.
28. همیشه درباره رویدادها و مسائلی که زندگی جاری ما را تحت تأثیر قرار می دهد، اطلاعات به روز داشته باشید تا بتوانید در موقعِ مناسب در مورد آنها صحبت کنید.البته مراقب باشید که همیشه در این موارد حرف نزنید و زیاده روی نکنید و نخواهید اطلاعاتِ به روزِ خود را به رُخ دیگران بکشید.
29. احساسات، عقاید و عواطف خود را با رغبت، به دیگران ابراز کنید.گاهی اوقات ما از ترسِ اینکه طرفِ مقابل پُر رو شود، از او تعریف و تمجید نمی کنیم و احساساتِ مان را به او نمی گوییم اما شما بر این ترس غلبه کنید و بر روی غرورتان پا بگذارید و با ذوق در موردِ احساساتی که نسبت به دیگران دارید، حرف بزنید.
30. وقتی که درباره ی احساسات و مسائل شخصی خودتان صحبت می کنید، جملاتِ تان را با «من» آغاز کنید و نه با «تو».
31. با نشانه های بصری به دیگران نشان دهید که از گفت وگو با آنها لذت می برید.مثلاً هنگام گوش دادن، سرتان را به نشانه تایید حرف های گوینده، به پایین تکان دهید تا متوجه شود که به حرف های او علاقه مند هستید.
32. این آمادگی را کسب کنید که تا برای توسعه ی روابطِ تان، بتوانید از دیگران دعوت کنید تا در موقعیت ها، یا فعالیت های دیگر به شما بپیوندند.از دیگران درخواست کنید!
33. راه در تماس بودن با دوستانِ تان، یا آشنایانی که ملاقاتشان می کنید را بیابید.بدانید که دیگران به چه روش هایی دوست دارند با شما در ارتباط باشند و چطور راحت ترند و همان روش را پیشه بگیرید.
34. از دیگران نظرشان را جویا شوید.این کار احساسِ مهم بودن را در افراد ایجاد می کند و به خصوص گفت و گویی را در همین مورد، به وجود می آورد و در ضمن باعث می شود شما یا دیدگاهِ دیگران در موضوعاتِ مختلف، آَشنا شوید.
35. وقتی در حال گفت وگو با افراد هستید، به دنبال نقاط مثبت آنها باشید، نه به دنبالِ نکاتِ منفی آنها.
36. صحبت های خود را با به زبان آوردن نام طرف مقابل، دست دادن، و خوشامدگویی گرم با او، آغاز کنید و به پایان ببرید.مراقب باشید، اینکار باعث می شود شما فردی با نزاکت محسوب شوید.شاید خیلی از افراد را دیده باشید که در خوشامدگویی ماهر نیستند، چنین افرادی در روابطِ شان ضعیف هستند و کسی تمایلِ زیادی ندارد با آنها ارتباط برقرار کند.
37. برای ایجاد برخوردی صمیمانه با همسایه ها وهمکاران خود وقت بگذارید.وقت گذاشتن از مواردی است که باعث می شود روابطِ شما قوی شود.
38. بگذارید دیگران بدانند که شما مایلید درباره آنها بیشتر بدانید و با اشتیاق به حرف های آنها گوش کنید تا بفهمند که برای شما افرادِ مهمی هستند.
39. از افراد درباره مسائلی که در گفت و گوهای قبلی به شما گفته اند سؤال کنید.مثلاً اگر در گفت و گو های قبلی شما گفته شده که دوستِ تان می خواهد به کلاسِ زبان برود، در این رابطه از او سوال کنید.
40. همیشه گوش به زنگ دریافت اطلاعات جدید باشید.اگر شما چنین باشید، همیشه حرف های جالب و جدیدی برای گفت و گو دارید و این باعث میشود تا دیگران بیشتر راغب باشند به حرف های شما گوش دهند و با شما در ارتباط باشند.
41. برای شناختن بیشتر افراد، از آنها سؤال های توضیحی بپرسید.برای مثال:
اگر دوستِ جدیدتان را نمی شناسید، از او بپرسید: برایم از کارهایی که در روز انجام میدهی بیشتر توضیح بده، بیشتر به چه کارهایی علاقه داری؟
42. وقتی حرف زدن از موضوعی زیاد از حد به درازا کشیده است، موضوع را عوض کنید تا گفت و گو خسته کننده به نظر نرسد.
43. همیشه به دنبال موضوعاتی باشید که برای طرف مقابل هم هیجان انگیز باشد.گفتن در موردِ موضوعاتِ کسل کننده، یک سَم برای گفت و گو است.ببینید که کسی که دارید برایش صحبت می کنید به چه چیزهایی علاقه دارد، در همان موضوعات برایش حرف بزنید.
44. از دیگران به خاطر لباس هایشان، کارهایشان و حرفهایشان تمجید و تعریف کنید.این کار به شدت در دیگران، حس خوب ایجاد می کند و باعث میشود با شما بیشتر گفت و گو داشته باشند و بهتر ارتباط برقرار کنند.
45. با فرستادن موج مثبت به دیگران، آنها را تشویق به گفت و گو کنید.مثلاً بگویید که چه لباسِ زیبایی خریده ای، برایم تعریف کن که از کجا و چطور آنرا خریدی؟؟
46. برای دیدار و گپ زدن با کسانی که از بودن در کنارشان لذت می برید، تلاش کنید.سعی کنید برنامه هایی را تدارک ببینید که آنها دوست دارند در آنها حضور داشته باشند و به آنها علاقه دارند.
47. وقتی که حکایتی را تعریف می کنید، اول هسته اصلی آن را تعریف کنید و بعد به آن شاخ و برگ اضافی بدهید.
48. در مواقعی که امکان آن وجود دارد، دیگران را هم داخل گفت وگوی خود بکشید.سعی نکنید در گفت و گوهایتان، خودخواه و خودشیفته باشید و فقط بخواهید که خودتان حرف بزنید، یادتان باشید دیگران اصلاً چنین اشخاصی را دوست ندارند.
49. حواستان به بروز نشانه های خستگی یا بی علاقه گی از سوی مخاطبتان باشد.به صورت دائم از شخصی که دارید برایش حرف می زنید باشد و از او بازخورد بگیرید.اگر کمی خمیدگی و خستگی در چهره اش دیدید، سریعاً گفت و گو را خاتمه دهید چون یا او از این بحث، خوشش نمی آید و یا دیگر کلاً خسته شده است و نیاز به استراحت دارد.
50. قبل از حضور در هر گردهمایی یا مهمانی اجتماعی یا کاری، حتما خود را آماده کنید.در مورد اشخاصی که در آنجا قرار است ببینید، در صورت داشتن وقت، کمی تحقیق کنید و ببینید که به چه موضوعاتی علاقه دارند و تخصص هایشان در چه زمینه هایی است.
منبع: سایت دوستان خوب
- ۹۸/۰۴/۲۸